08/09

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 19:01

Na een ontbijt, wat weer heel anders is dan in de andere hotels, het brood was bv al geroosterd en wel wat hard, een grote variëteit aan groenten en fruit en vleeswaren, er stond een dame die ter plekke eitjes bakte. Je kon thee krijgen groen of zwart, zelf kokend water tanken of je kon oploskoffie krijgen, voor ons heel bizar.

Afspraak om 9 uur in de lobby. We maakten een wandeltocht door het dorp, eerst naar het centrum, Ria is bij de apotheek iets gaan halen voor haar maag/darmen (ondertussen gaat het weer beter).  Daarna zijn we naar de poppenmaker geweest, in vloeiend Frans gaf hij de uitleg hoe hij ze maakte, van Poetin tot Obama (of was het zwarte Piet). De afspraak op de synagoge ging  niet door omdat de rabbijn ziek was, (was hij gestraft? 😉).

We zijn dan doorgewandeld naar de galerij van een bevriend fotograaf, de communicatie ging niet zo vlot want zijn Engels was zo goed als ons Oezbeeks, hij maakt heel mooie foto’s en waarschijnlijk gaan we volgend jaar met hem samenwerken (tentoonstelling).

Verder door de oude stad gewandeld, gekeken bij een scharenmaker, hij maakte ze scherp.

Even naar het hotel om de spullen neer te zetten en dan naar de overkant van het hotel om te lunchen, de Vlaamse “dokters” die zonder vrouwtjes op stap waren kwamen ook daar eten, ze hadden plov besteld, maar wij hebben hun de raad gegeven om toch maar de Plov in Tashkent te gaan proberen. (Groetjes Mannen 😊)

De bus stond ons op te wachten om een mausoleum te bekijken dat we bereikten door door een speeltuin/kermis te lopen. Een heel mooi gebouw binnen stond een sarcofaag en de muren waren mooi uit steen gehouwen.

Een kort ritje bracht ons naar 2 tegenover elkaar liggende madrassas met op de hoek van de straat een winkeltje waar heel veel meloenen op het voetpad lagen.

Dan zijn we naar een oude watertoren gegaan, je kon hier naar boven wat je een mooi uitzicht bezorgde over gans Bukhara. Terug beneden naar de Ark, John en Marleen zijn rustig op een stoeltje gaan zitten en hebben van een lekker ijsje genoten.

Zo de dag zat er bijna weer op we zijn dan gaan avondeten in een restaurant waar een jonge man van 25 jaar liedjes zong, zo mooi zo goed, een nieuwe Pavaroti!

Het was leuk allemaal, gezellig maar vermoeiend want het was bloedheet!!!!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.