09/09

Gepubliceerd op 9 september 2023 om 18:36

Zoals gewoonlijk om 8 u ontbijt en om 9 uur staan we klaar om de hitte te trotseren.

Met het busje rijden we naar het Moskeeën complex Kalon, zoals altijd mooie gebouwen met heel mooi mozaïek. Er was wel een probleempje 2 mannen hadden een korte broek aan, dat mocht dus niet, maar hiervoor hadden ze een mooi oplossing : een rokje. Hier wacht ons het model waar John mee afgesproken had, een knappe dame met heel elegante bewegingen. Ria, John en Marleen zijn op de muziek afgegaan, er waren een paar zangers die ambiance brachten op straat, als vanzelfsprekend gingen de mensen dansen, Ria en ik hebben ons niet laten kennen en ook wat moves gedaan. Een professionele dansers liet ook haar armen en benen wapperen.

Aan de andere kant van de straat was een zaal waar verschillende juweliers hun zaken aanbieden, meestal zelfgemaakt zilveren juwelen die per gram verkocht werden. Heel mooi en vaak kleurrijk.

Daarna zijn we naar een tapijtweverij geweest, we hebben in keurig Engels een heel uitgebreide uitleg gekregen over de manier hoe die tapijten gemaakt werden, aan sommige tapijten werken ze maanden aan! Niet te verwonderen dat deze prijzig waren een paar honderd euro.

Ze hadden zijden tapijten, tapijten uit kameelhaar, het hoofdhaar van de kameel of van het nekhaar van jonge kameeltjes, dat zijn heel zachte tapijten. Zo’n tapijt is ook een investering vooral de zijden tapijten hoe meer je erop loopt hoe vaster de knopen gaan zitten en hoe mooier ze worden. Ze wegen ook helemaal niet zwaar.

Dan hebben we geluncht, een aantal hebben Oezbeekse spaghetti geprobeerd en die was best lekker, hun pasta is ook anders, het is iets tussen spaghetti en macaroni, vaster en had ook een ander smaak met een tomatensaus en stukjes rundsvlees ertussen en bovenop ligt een paardenoog.

We zijn te voet terug naar het hotel gegaan, ondertussen heeft Marleen een zilveren armbandje gekocht met een calsiet edelsteentje erin, een aantal  anderen hebben zich ook laten verleiden door een souvenirtje voor thuis, oorbellen, een blouse, een T shirt  enz.

Omdat het zo drukkend warm is en wij door de Belgische zomers dat niet meer gewoon zijn hebben we besloten een pauze te nemen tot 16 uur. Dan kwam de bus ons oppikken om ons naar Chor bakr te brengen een ander moskeeën complex waar veel pelgrims komen. Hier hadden ze ook kippen en pauwen en duiven die beheerd werden door een meneertje.

Terug in het hotel even tot rust komen, opfrissen en om 18u30 klaar om te gaan eten, John en Marleen hebben toen een gids ontmoet die ze 3 jaar geleden als gids gehad hebben en nu een vriend geworden is. Timur hij gaat op 13 september onze gids zijn in Tashkent.

Na ons avondeten gebruikt te hebben in het Art restaurant zijn een aantal naar hun kamer gegaan en een stel moedige mannen zijn nog een avondshoot gaan doen, tot morgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.