Let's Discover

Let's Discover is in 2012 opgericht als een joint venture van twee freelance journalisten en fotografen. John Reinhard (1948) en Marleen Tutenel (1956) zijn de deelnemende reisjournalisten.

 

Samen werken wij op de Internationale markt van Reisjournalistiek en -Fotografie.

Wij maken documentaires, artikelen, fotoproducties voor diverse nationale en internationale opdrachtgevers. Daarbij hoort ook het organiseren van internationale persreizen met Nederlandse en Belgische media. Regelmatig publiceren wij artikelen in nationale en internationale magazines en regionale kranten over diverse onderwerpen.

 

Onze recente productie was een boek voor de stad Antwerpen, genaamd “111 plekken in Antwerpen die je gezien moet hebben”. Momenteel zijn wij bezig met het afronden van een Reisgids over Oezbekistan, dat vanaf april 2022 in bijna elke boekhandel in Nederland en België te koop zal zijn.

 

Voor overheden in de provincie Limburg en voor de organisatie Fonds Pascal Delcroos werken wij aan meerdere publicaties, 6 tentoonstellingen en een boek over de 50 nationaliteiten die in de Provincie Limburg wonen. De eerste tentoonstelling zal in maart 2022 plaatsvinden.

 

John Reinhard

Fotograaf, schrijver, publicist. Zijn werk verscheen in Belgische en internationale bladen. Voor zijn fotoreportages over Oezbekistan werd hij genomineerd voor de European Journalism Award van de International Press Club in Brussel. Onlangs verscheen in samenwerking met Marleen Tutenel, zijn fotoboek over Antwerpen. Twee fotoboeken over Oezbekistan en Bibliotheken zijn in voorbereiding. Fotografeerde regelmatig voor Magazines zoals Woef (hondenfoto’s) en Azië (reisfotografie), FujiLove (fotomagazine). Zijn architectuur foto's zijn pareltjes en hij vindt steeds de mooiste modellen om voor zijn lens te verschijnen.

 

Marleen Tutenel

Maakt indringende portretten van kinderen en vrouwen. Speelt met Art in haar fotografie. Voordat zij haar fototoestel afdrukt, wil ze een klik met de geportretteerde hebben gekregen. Zij heeft al een 1ste prijs gekregen voor haar sfeervolle portretten. Houdt van humor in haar foto's en typologie is één van haar favorieten. Samen met John Reinhard publiceerde zij het boek “111 plekken in Antwerpen die je gezien moet hebben”. Ze werkt samen met John Reinhard aan een boek over Oezbekistan en bibliotheken, doet de fotografie daarvoor en schrijft teksten waarvoor ze een onlangs een award uitgereikt door het Oezbeeks wetenschappelijk Instituut CERR uit Tashkent.