Dag 1

Gepubliceerd op 2 september 2023 om 18:40

Onze eerste echte dag, Vic en Guido waren als eerste in de ontbijtzaal, daarna volgen wij John en Marleen en de andere reisgezellen, Ria en Jef en Jacqueline en Jos.

Even wat gepraat en dan op ontdekkingsreis langs de buffetten, het is natuurlijk heel anders dan bij ons, maar buiten het spek viel er genoeg te kiezen.

Onze gids en chauffeur waren goed op tijd, Beck spreekt vloeiend Engels en is een heel sympathieke gast.

We zijn een paar moskeeën gaan bezoeken, hoe kan het ook anders, maar ze waren wel mooi, dan zijn we naar een huis geweest, dat opgebouwd werd in heel oude stijl, hier waren een aantal tentoonstellingen van Oezbeekse kunstenaars, eigen geweven stoffen en keramiek. De lunch hebben we gegeten in een typisch Oezbeeks restaurant waar je dus typisch Oezbeeks kon eten.

In een oude madrassa (een hogeschool waar ze de koran studeren) zitten verschillende kunstenaars/ambachtslui om het kunnen en werken te tonen.

Een bezoekje aan de immens grote Chorzu bazaar kon natuurlijk niet ontbreken.

Na van een drankje (Stella Artois 44cl) genoten te hebben (de meeste dan toch)zijn we gaan eten in het Brooklyn restaurant achter ons hotel. Wij logeren trouwens in het immens grote Oezbekistan Hotel. Tja dat was weer een ervaring op zich…. Ze hadden alleen maar Russische menu kaarten en al je vroeg om het te vertalen dan zei hij, fish or chicken or ox en daar moest je het mee doen.

We hebben dan toch maar iets besteld maar hebben heel lang moeten wachten, als ze ons kwamen zeggen nog 10 minuten werd het wel meer dan een half uur. Maar uiteindelijk hebben we toch ons eten gekregen, de rijst was wel koud, maar voor de rest was het wel lekker. En dan naar het hotel en snakken naar ons bedje, maar eerst het blog; want anders komt het er niet meer van.

Slaapwel tot morgen

Reactie plaatsen

Reacties

Ivo en Sylvie
10 maanden geleden

Avontuur hoort er bij. Prachtige moskee.