Dag 2

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 19:48

Hehe eindelijk hebben we een nachtje vrij goed kunnen slapen, de vroege vogels zaten al aan het ontbijt, de iets latere vogels waren er iets later.

Toch heerlijk je ’s ochtends niet hoeven te bekommeren om je ontbijt, om de afwas enz….

Op de afgesproken tijd stond Beck en de chauffeur klaar. Gulya had Beck al op de hoogte gebracht van de verandering in het programma, Beck was dan ook dolblij, want hij mocht met ons naar het in opbouw zijnde Islamic center, niemand mag dit bezoeken, maar wij zijn dus Very Vip mensen blijkbaar, want wij werden verwacht. Eerst zijn we naar het oude moskeeën complex gegaan en daarna naar de opbouw van de nieuwe grote moskee in opbouw. We werden ontvangen door de Franstalige directeur die ons een heel uitgebreide uitleg gaf, ons verder door middel van een filmpje de evolutie van de werken liet zien.  Bij de grote moskee is een enorm museum over de geschiedenis van de Islam en van hun geleerden, blijkbaar klopt er in onze geschiedenis een heleboel dingen niet, want Amerika werd eigenlijk niet ontdekt door Colombus, dat de Canon over de geneeskunde door een moslim geschreven werd en in onze contreien vele jaren gebruikt werden en zo zijn er nog heel wat wetedingetjes. Het is een enorm gebouw er zijn muurschilderingen die wel 4 meter hoog zijn en nu moeten die (een 20 tal in totaal) allemaal ingevuld worden met hele kleine stukjes mozaïek een echt huzarenwerkje. Wij hebben met bewondering en verwondering deze site bezocht. Het zou af moeten zijn eind 2024, ik vrees dat dit hun niet zal lukken. Het kostenplaatje is over de 130 miljoen $ en dan zijn de donaties niet ingecalculeerd.

Vervolgens zijn we naar het kunst nijverheidsmuseum gereden, hier werden we ontvangen door de vroegere minister van Cultuur de heer Kuziev, na een rondleiding werden we uitgenodigd voor thee te drinken met vele lekkernijen. De mensen hier stonden graag model voor een paar foto’s. En Guido die was steeds paraat om mooie dames in beeld te brengen 😊

In een lokaal restaurant hebben we van een lekkere lunch genoten.

We werden dan verwacht door de directeur van het fotomuseum, deze heer heeft samen met Mr Kuziev aangeboden om onze foto’s ten toon te stellen, hoe zien wij Oezbekistan, dus volgend jaar zal in het fotomuseum onze foto’s te zien zijn, allen daarheen!

Daarna zijn we naar het treinmuseum gegaan, heel veel oude treinstellen, locomotieven en een hebben we in een oude trein door het museum gereden (was een buitententoonstelling)

Eindelijk terug naar het hotel, want de vermoeidheid zit nog in ons lijf.

In de bar een lekker fris drankje genomen, ons gaan opfrissen en gaan eten in het restaurant van het hotel op de 17de verdieping, een uurtje moeten wachten op ons eten, 20 minuten gegeten en een uur zitten uitrekenen hoeveel ieder moest betalen 😉

En nu naar bedje, want morgen moeten we om 6u15 het hotel verlaten om de trein te nemen naar Samarkant.

De foto’s volgen morgen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.