11/09

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 18:21

Na ons ontbijt zijn we gepakt en gezakt vertrokken naar onze volgende bestemming dat is de ommuurde stad Khiva en ligt op 450 km.

Dat wordt dus een vrij lange autorit, maar achteraf beschouwd viel het nog mee, het eerste gedeelte was behoorlijk goed om op te rijden, alhoewel hier en daar ontbrak plots een 10 meter wegdek, dus dat was voor de chauffeur goed uitkijken want de zwarte bandensporen en de kapotte autobanden langs de kant van de weg getuigden dat het soms verkeerd kan gaan.

Ook waren er soms verkeersdrempels, heel bizar want dit zou een soort autobaan moeten voorstellen die dwars door de woestijn loopt maar bizar dat is een woord dat we hier vaak kunnen gebruiken.

Alle koffers dus in het busje gepropt, wat drank in de frigo box van het busje en dan en route.

We hebben nog wel een hele tijd internet gehad maar midden in de woestijn viel die dus weg, er waren her en der wel elektriciteitsdraden te zien. Ook schapen, hier en daar een koe en zelfs een uitgemergelde hond. Ze zijn langs de “autobaan” een spoorlijn aan het leggen, dus binnen een paar jaar zal hier wel een hogesnelheidstrein rijden.

Op zeker ogenblik vroegen we aan de chauffeur een toilet stop, ja ja dat begreep hij 😊 want in het Oezbeeks en het Russisch is het ook toilet met hier en daar een andere klemtoon. Maar bij de eerste stop kwam hij snel terug naar het busje en kregen we te horen toilet no good. Dus op naar de volgende, hier viel het nog wel een klein beetje mee, Ria en ik gingen ons plasje doen, koste ons zomaar 2000 Sum, omgerekend +- 16 cent, wat wij weer “bizar” vonden is dat het kleine deuren waren, je stak er dus met je hoofd bovenuit, maar blijkbaar is dat geen probleem want daar was een mevrouw haar behoefte aan het doen (op een frans WC) met de deur wijd open.

We waren dus vertrokken om 8u30 en rond 13 uur waren we op onze lunchplek, ja ja weer eten 😉

De tafel was gereserveerd, het eten was niet slecht. De meesten namen een soepje of een slaatje, met hun lekker brood en frisdrank.

De volgende uren hebben we doorgebracht met naar buiten te kijken, op zeker ogenblik was er een beetje bewoonde wereld en moest de chauffeur stoppen omdat de brug zowel diende voor treinverkeer als voor auto verkeer.

Iets later zijn we gestopt aan een katoenveld, de dames waren super blij met de afleiding, ze waren dan ook heel vriendelijk. Vic heeft voor Ria een katoenbolletje gevraagd, wanneer we verder rijden gaan we wel zien dat de anderen er ook eentje kunnen plukken. Marleen had eentje van op de grond opgeraapt, maar daar moet een ezel zijn behoefte op gedaan hebben want het stonk heel erg.

Rond 17u15 zijn we aan de achterkant van het hotel toegekomen, ja de achterkant want aan de voorkant moet je een trap op met hele hoge treden en dat met zware koffers dat zagen we niet zitten dus had Gulya geregeld dat we de achteringang mochten gebruiken.

We overnachten 2 nachtjes in een madrassa, is heel bijzonder, want vroeger sliepen hier dus studenten, nadien is het een gevangenis geweest en nu een hotel, je hebt een kamer en een badkamer (bad, wastafel en WC) sommige kamers zijn niet groot andere kamers zijn familie kamers waar er dus meerdere bedden staan.

Snel de koffers neergezet en op weg om ja hoor te eten. We zijn op de 2de verdieping van een hotel gaan eten wat ons een mooi uitzicht gaf over Khiva.

Na ons eten, onze halve liter bier en een koffie, zijn Ria, Jef, Guido en Vic nog een avondwandeling gaan maken, Jos, John en Marleen zijn naar het hotel gegaan als brave kindjes, Jacqueline was niet mee gaan eten, ze was moe van de reis. Jos heeft 2 broodjes meegedaan uit het restaurant, dan heeft ze water en brood, past eigenlijk wel bij de vroegere gevangenis.

Morgen, weer een nieuwe dag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.