11/02/2023

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 14:26

En dan is het ochtend.... We landen in Dubai, worden naar bussen gebracht, onze koffers in de bus en die zullen we pas terug zien in onze kajuit. Dus geen gesleur meer.

Maar dan : wat een boot zo immens groot !!!

We maken kennis met de hostess van Thema Travel, die ons aanraad om toch maar eens te gaan kijken of de kajuit al beschikbaar is.

Helaas, nee, pas om 14u en om 14u30 vertrekken we al op excursie.

Dan maar wat rondlopen op de boot, gaan lunchen, een vrij uitgebreid buffet, maar de passagiers ik weet niet van welke planeet die komen. Wij hebben geleerd bij een buffet begin je in het begin, schuif je netjes aan, je neemt wat je wilt eten en gaat dan naar je tafel. Blijkbaar is dat ouderwets, je loopt nu in een dubbele rij, komt er iemand van de andere kant, geen probleem, loop maar tegen die mensen aan. Zie je iets wat je wilt eten, dat wring je je ertussen in, je duwt de mensen die netjes in de rij staan opzij, je bedient je en je stapt uit de rij om een meter verder weer tussen te wringen. Bizar!

Dan is het tijd om op excursie te vertrekken, je moet dus weer voorbij een soort douane om in een vertrek hal te komen, hier moet je dan zoeken naar iemand met een oranje T-shirt aan, dat zijn de mensen van MSC travel, maar ja er zijn nog meer met oranje T-shirts. 😉

Uiteindelijk is het ons gelukt de juiste personen te vinden, we reizen met bus 1, de gids moet zijn uitleg in Spaans en Engels doen, hij is meer Spaans gericht want regelmatig vergeet hij de volledige uitleg in het Engels te geven. Hij spreekt een half uur Spaans en in 2 minuten doet hij de zogezegde vertaling.

Dubai… gekend om zijn hoge gebouwen, grote skyline, maar eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld, we hebben de excursie New Dubai gedaan, maar tja de bus rijdt en in de verte zie je een gebouw, krijg je een uitleg erover, maar voor hij in het Engels iets zei was het gebouw al een paar km achter ons…Voor fotografen is een excursie met zo’n bus dus geen aanrader. Je hoort wat, je ziet een beetje, door het raam kun je wat foto’s maken, maar that’s it.

Voor de terugreis naar de boot gingen we in de grootste “mall” shopping centrum ter wereld rondlopen. Nou ja… lopen deed onze gids wel, ik kan al niet snel lopen en samen met een tiental andere Belgen stapten we aan het eind van de groep, voor we het shopping Centrum ingingen was er een drukke straat met verkeersregelaars, die deden net voor ons de voetgangers stoppen, dus gedurende een aantal minuten moesten wij wachten voor we de baan over konden steken. De gids had dit niet in de gaten en was al een heel eind verder. Hij stond ergens een uitleg te geven waar hij ons zou opwachten enz… natuurlijk wij waren er niet dus hebben wij dat niet meegekregen. Wat hebben wij dan gedaan… een taxi genomen om terug naar de boot te gaan.

Een super vriendelijke taxi chauffeur heeft ons veilig tot aan de cruis terminal gebracht. Voor je op de boot gaat moet je dus door een controle, als je op de boot komt wordt je ook weer gecontroleerd en met je cruise kaart krijgen ze jouw foto te zien. Op de foto sta ik zonder bril, dus elke controle moet ik de bril afzetten, ze zijn wel super vriendelijk en heten je met je voornaam welkom aan boord.

Eindelijk aan boord en naar kajuit gegaan, onze koffer stonden klaar. De kajuit valt heel goed mee, een kleine badkamer met douche, wastafel, toilet, een vrij grote kleerkast een groot dubbel bed, TV bureau, met verschillende laden een grote zetel en een balkon met 2 stoelen en een tafeltje.

We zijn dan naar het restaurant geweest Esagono, hier moeten we rond 18u30 zijn en hebben we een vaste tafel. Door de excursie waren we iets te laat, maar werden we nog toegelaten, ook hier super vriendelijk personeel! We hebben hier lamsbout, met groentjes en aardappeltjes gegeten en als dessert een kaasschotel.

En dan zucht zucht zucht eindelijk naar bed, we waren wakker van vrijdag morgen en nu is het zaterdag avond, we zijn doodop en zijn dan ook snel in slaap gevallen.

Om 23u is de boot gaan varen, we geloven dat wel, hebben het niet meegekregen, wij waren in dromenland!

Reactie plaatsen

Reacties

Michelle Zimmerman
een jaar geleden

Een gans ander verhaal dan wij hadden in Dubai. Onze gids was een nederlandse Janine die ginder woont. Super dame.
Nu verder gaan lezen.